Vi har fået sat vores stand D-6314 rigtig godt op på messen. Vi håber at alle der ikke har nået forbi, får chancen for at besøge os imorgen!
Besøg os på BYGGERI- 16
4. februar 2016
Fra d 1. - 4. marts udstiller vi på BYGGERI ´ 16-messen i Fredericia.
Vi glæder os til at byde dig velkommen på vores stand D-6314, hvor vi udstiller vores sortiment af maskinrensede og håndrensede mursten samt kalksandsten. I år vil vi også præsentere vores nyeste produkt, Gamle Mursten Vægsystemer.
Følg nedrivningen af Bispebjerg Hospitals Bygning 13
28. januar 2016
Gamle Mursten modtager i øjeblikket mursten fra Bispebjerg Hospitals Bygning 13. Murstenene skal renses på vores fabrik i Hedehusene, så de er klar til at blive muret op i den nye Katrinedals Skole i Vanløse til april.
På BYGGERI 16-messen der traditionen tro afholdes i Frederia i marts 2016 er Gamle Mursten Vægsystemer nomineret til Årets Miljøpris. Vi vil have en stand på messen, hvor vi præsenterer både vores gamle mursten og vore nye vægsystemer.
13 nye eksklusive lejligheder til Carlsberg Byen
03. December 2015
Henning Larsen Architects har tegnet 13 nye flotte lejligheder til et nyt beboelses område i Carlsberg Byen. Her skal de originale sten genbruges og mørkpatineres, så man bevarer en sammenhæng mellem det nye og det gamle. Det nye projekt hedder Jacobsen Hus og bliver den højst beliggende bygning i Carlsberg Byen, lige ud til den fredede Ny Carlsberg Vej på toppen af Valby Bakke.
Gamle Mursten skal levere mursten fra det gamle Søndermarkshus til projektet.
Sammen med AVV og ejerkommunerne Hjørring og Brønderslev, kan vi med glæde meddele, at vi etablerer en ny virksomhed. Vi ser frem til samarbejdet i det nordjyske, som yderligere udbreder mulighederne for genbrug af mursten. Udbredelsen af den cirkulære tankegang er et skridt fremad, og med udvidelsen udbreder vi mulighederne for genbrug til det meste af Danmark.
Åbningsfest på vores nyeste fabrik!
19. november 2015
Den 27. november klokken 14.00 bliver der afholdt åbningsfest på Gamle Murstens nyeste fabrik. Adressen er Islandsvej 13, 5700 Svendborg. Åbningsfesten bliver skudt igang med en tale af arkitekt Anders Lendager, efterfulgt af bla. direktør Claus Juul Nielsen. Festlighederne fremviser lokaliteten og vores nyeste produkt, Gamle Mursten Vægsystemer.
Nyt byggeri i Vanløse på Katrinedalskolen
19. november 2015
På nuværende tidspunkt bliver bygning 13 på Bispebjerg Hospital nedrevet. Vi modtager 140.000 sten til rensning, som herefter skal genbruges. De flotte røde sten bliver genbrugt i Vanløse på Katrinedalskolen. Her skal der bygges en udvidelse til skolen som kommer til at rumme sjælen fra de 75 årige gamle sten.
Samarbejde med NCC
28. oktober 2015
Sammen med NCC har vi nu endnu større mulighed for at genbruge mursten. Vi glæder os til at se fremad mod de nye muligheder. En længere tekst om samarbejdet kan findes på NCC's hjemmeside.
KALK lancerer Danmarks førte Cradle to Cradle funktionsmørtel
21. oktober 2015
KALK har lanceret Danmarks første kalkfunktionsmørtel, der er Cradle to Cradle certificeret. Det betyder, at endnu flere byggerier i fremtiden vil kunne tages ned, hvor både mørtlen og murstenene kan genbruges. Det er et stort skidt fremad for den grønne udvikling, og Gamle Mursten og KALK samarbejder omkring at opnå et 100% genanvendeligt murværk. Til lanceringen var der taler fra både Stevns borgmester Mogens Haugaard Nielsen og folketingsmedlem og tidligere miljøminister Ida Auken, der indførte de fremmødte i, hvad cirkulær økonomi er for en størrelse.
Murermester Joachim Bødker sætter Gamle Mursten Vægsystemer op på BOBS
19. oktober 2015
Murermester Joachim Bødker var klar fra morgenstunden, og Gamle Mursten Vægsystemer med murstensskaller fra Værtshuset Rob Roy kom hurtigt op at hænge på væggene på BOB's Juicebar. BOB'S lancerede en ny juice til anledningen, og Svendborgs Borgmester Lars Erik Hornemann aflagde visit.
Mursten fra værtshuset Rob Roy skal op og hænge på BOBS Juicebar
14.oktober 2015
Gamle Mursten viser et nyt gør-det-selv vægsystem af rustikke New Yorker-vægge frem på BOB's Juicebar i Svendborg Mandag d. 19. oktober 2015. Systsmet består af murstensskaller monteret på plader af 40x60 cm, der er nemme at montere så man selv får en rustik murstensvæg derhjemme.
Murermester Joachim Bødker demonstrerer vægsystemet på BOBs Juicebar på mandag, hvor han sætter plader op med murstensskaller skåret af mursten fra det gamle Rob Roy-værtshus, og Svendborgs borgmester kommer forbi til en juice og en demonstration af systemet.
I Århus genbruger de byens egne mursten i den nye Midtbyskole
13. august 2015
Det er mursten fra den gamle Sct. Annagades Skoles aula samt amtssygehuset fra 1880’erne, vi har modtaget til rensning på vores plads i Hedehusene.
Her har vi renset murstenene og palleteret dem, så de var klar til opmuring i den nye Midtbyskole.
Projektchef fra totalentreprenøren Hoffmann A/S udtaler til Århus Stiftstidende:
»Alle stenene fra de tidligere bygninger er pillet ned og fragtet til Svendborg, hvor de er blevet renset i firmaet Gamle Mursten og så returneret på paller til os. Stenene er blevet blandet før rensningen i Svendborg og yderligere blandet her på pladsen, så vi undgår at mure dem op i felter, som man har set det f.eks. på Aros,« fortæller projektchef Jacob Sølvsten fra totalentreprenøren Hoffmann A/S.
Mød os på Folkemødet - i Affalds- og Ressourceteltet på plads A28
10. juni 2015
Gamle Mursten er i år på Folkemødet i Allinge på Bornholm. Hvis du deltager på Folkemødet, så husk at komme forbi og hils på os. Du kan finde os i DAKOFAS Affalds- og Ressourcetelt i Danschells anlæg plads A28.
Gamle Mursten er finalist til Miljøministeriets pris, Virksomheder Uden Affald
13. maj 2015
Vi er stolte af at være blandt de fem finalister, der udvalgt ud fra deres evne til at forebygge affald gennem løsninger, der er innovative og kan skaleres.
Da vi vandt det bæredygtige element på Building Green messen i Oktober 2014, modtog vi en donation fra firmaet TagTomat. Donationen i form af en fælleshave skulle gives videre til et social formål, og her valgte vi asylcenteret for uledsagede børn i Tullebølle. Centret huser ca. 70 drenge i alderen 14-17år. Sammen med drengene på asylcentret byggede vi en fælleshave, og det er der kommet meget glæde ud af. Vi håber at haven bliver til meget nytte.
Genbrug af mursten i regeringens strategi for affaldsforebyggelse.
17. februar 2015
Regeringen offentliggjorde i starten af sin "Strategi for Affaldsforebyggelse: Danmark uden affald II". Tre af initiativerne i regeringens strategi er målrettet genbrug af mursten, og vores kolleger er på forsiden.
Case: Gamle mursten og hydraulisk kalk
17. december
I magasinet BYG's decemberudgave, der udgives af Arkitektens Forlag, viser de et enfamiliehus i Odense bygget i hydraulisk kalkmørtel. Huset er fuldmuret, med genbrugte mursten, og anvendelsen af hydraulisk kalkmørtel har betydet, at dilatationsfuger helt kunne undgås:
Når man murer huse i kalkmørtel betyder det, at murstens livscyklus forlænges, da stenene kan renses igen efter bygningens levetid.
TV2 laver indslag om nyt initiativ for genbrug af byggematerialer
4. november
Gamle Murstens produktion i Hedehusene var mandag d. 3. november vært for de ministrene for henholdvis Klima-, Energi- og Bygningsministeriet og Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter Rasmus Helveg Petersen og Carsten Hansen.
Formålet for besøget var at sætte fokus på et nyt initiativ for genbrug af byggematerialerne, hvor genbrug af mursten skal være spydspids.
Klima-, energi- og bygningsministeren står sammen med miljøministeren og ministeren for by-, bolig- og landdistrikter i spidsen for en indsats, der skal sætte fokus på genbrug af gamle mursten i vores bygninger. Indsatsen er en del af et større initiativ for større genbrug og genanvendelse af byggematerialer.
Building Green har i samarbejde med Innobyg stiftet prisen Det bæredygtige Element, der blev uddelt første gang på årets Building Green messe, og prisen gik til Gamle Mursten.
Formand for juryen, Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects begrundede valget: "Gamle Mursten har været en toneangivende virksomhed, som har vist en revolutionerende tilgang til genbrug af byggematerialer. De har gjort nedrivning til en kompetence, hvor det handler om ikke bare at rive gammelt ned, men også genbruge det, som fjernes, når der efterfølgende skal bygges nyt. På den måde har de været bannerførere for bæredygtig nedrivning".
Præmien er en skræddersyet præmie fra TagTomat, der skaber grønne fællesskaber og inddrager brugerne i at bygge haver af enkle materialer. Gamle Mursten har valgt at donere præmien til modtagecentret for uledsagede børn i Lindelse på Langeland.
Nyt Vækstcenter for socialøkonomiske virksomheder
4. september 2014
Socialminister Manu Sareen åbnede torsdag d. 4. september det første nationale vækstcenter for socialøkonmiske virksomheder.
Gamle Mursten var repræsenteret med en stand og figurerer som case på vækstcentrets hjemmeside.
Gamle Mursten er indstillet til CSR People Prize 2014!
14. Juli 2014
CSR People Prize uddeles for d. 30. oktober ved CSR Award Show i Holstebro, er Gamle Mursten med i opløbet. Prisen uddeles af VFSA - Virksomhedsforum for Socialt Ansvar til virksomheder, som udviser socialt ansvar over for deres medarbejdere eller lokalsamfund.
Margrethe Auken besøgte Gamle Mursten
9. maj 2014
EU-parlamentarikeren Margrethe Auken besøgte Gamle Mursten torsdag d. 8. maj for at se et konkret eksempel på hendes politiske fokusområde: grønne og socialt holdbare løsninger på fremtidens udfordringer. Under Margrethe Aukens besøg kunne vi, udover at demonstrere Gamle Murstens renseteknologi, også præsentere vores nye produkt: facademoduler af rockwoolbatts med præ-monterede murstensskaller.
Besøget gav også anledning til at diskutere Gamle Murstens udfordringer med at skaffe mursten fra nedrivninger på trods af, at genbrug af affald ligger øverst i det affaldshierarki, som EU har foreskrevet, og som er et centralt værktøj for at opnå EU’s 2020-vision om grøn vækst.
Gamle Mursten taler om bæredygtighed på TV2Fyn
8. maj 2014
Temaet var vækst og bæredygtighed på Miljøforum Fyns årsmøde. Claus Juul Nielsen fortæller til TV2Fyn, hvordan Gamle Mursten arbejder for bæredygtig vækst gennem ressourceudnyttelse og ved at skabe arbejdspladser for blandt andet sociale udsatte.
Den Sociale Kapitalfond investerer i Gamle Mursten
27. marts 2014
Den sociale Kapitalfond investerer i Gamle Mursten med et mål om at skabe bæredygtig vækst og arbejdspladser for udsatte ledige. Den Sociale Kapitalfond er Danmarks første sociale venturefond og er stiftet af Trygfonden. Fonden investerer kapital og kompetenceri sociale virksomheder for at styrke deres vækst og bæredygtighed. For Gamle Mursten betyder investeringen fra Den Sociale Kapitalfond, at vi kan styrke virksomhedens indsats for både miljømæssig og sociale bæredygtighed, så vi kan ruste forretningen til den store efterspørgsel på mursten og skabe flere arbejdspladser for udsatte ledige, der med tiden er blevet en stor og værdsat del af virksomhedens kultur.
Ny løsning på vej: Brugte mursten på isoleringsplader til facader og vægge
24. februar 2014
Gamle Mursten udvikler i samarbejde med Rockwool en ny samlet løsning til renovering og efterisolering af facader. Det er første gang, at byggebranchen kan se frem til en samlet løsning, der kombinerer facadebeklædning med mursten og isoleringsmaterialer. Nyheden lanceres på Byggeri ’14-messen i Fredericia i slutningen af februar.
Løsningen – som endnu er et udviklingsprojekt - består af plader af Rockwool med præmonterede murstensskaller. Isoleringspladerne monteres på facader, eller de kan opsættes som skillevægge. Dermed får man rustikke murstensvægge både ude og inde. Isoleringspladerne er fremstillet af genanvendelig stenuld. Murstensskallerne er skåret fra gamle mursten, som dermed genbruges.
Udviklingsprojektet er støttet med midler fra Miljøstyrelsens Program for Grøn Teknologi. Projektet er det første af sin art og fokuserer på at genanvende mursten og isoleringsmaterialer inden for byggesektoren for at spare på naturens ressourcer. Projektet er nu så langt fremme, at løsningen kan præsenteres for branchen.
Ca. 65 procent af de mursten, som Gamle Mursten modtager til rensning, kan genbruges direkte. Normalt kasserer man de beskadigede mursten, men når man skærer skaller fra disse murstens pæne sider, kan op til 80 procent af murstenene udnyttes til nye bygningsmaterialer.
De gamle murstensskaller klæbes direkte på isoleringsbatts, der er produceret af genanvendelig stenuld fra Rockwool. Pladerne skrues op på en væg, ligesom almindelige isoleringsbatts. Herefter skal man blot fuge mellem stenene, så har man en rustik murstensfacade, som er både åndbar og klimaafskærmet.
Modulerne i form af murstensskaller, der er monteret på Rockwool batts bliver leveret på Europapaller sammen med beslag, klæber og mørtel. Et modul har et omfang på 40 X 60 cm. og vejer under 15 kg. Der anvendes ca. fire moduler pr. kvadratmeter.
Mød os på BYGGERI '14
14. februar 2014
Fra d 25. - 28. februar udstiller vi på BYGGERI ´14-messen i Fredericia. Vi glæder os til at byde dig velkommen på vores stand E-6916, hvor vi udstiller vores sortiment af maskinrensede og håndrensede mursten samt kalksandsten.
Miljøstyrelsen offentliggør livcyklusanalyse (LCA) på genbrug af mursten
27. januar 2014
Miljøstyrelsen har netop offentliggjort resultatet af en livscyklusbaseret miljøvurdering af genbrug af mursten. Modelleringen af analysen er baseret på, hvordan Gamle Mursten forbereder de gamle mursten til genbrug i nyt byggeri.
Som alternativ til direkte genbrug nedknuses murstensaffaldet og anvendes som fyldmateriale ved anlægsarbejder. Resultat af livcyklusanalysen viser, at der er overvejende miljøfordele ved at genbruge mursten fremfor at genanvende (fx nedknuse) dem.
På baggrund af Livscyklusanalysens gode resultater planlægger Miljøstyrelsen nu at igangsætte en samfundsøkonomisk analyse. Denne analyse skal danne grundlag for beslutningen, om der på sigt skal indføres nye behandlingskrav til mursten.
En lyttende og positiv miljøminister gæstede Gamle Mursten
20. november 2012
Det var en lyttende og positiv minister, der besøgte fabrikken i Svendborg. Miljøministeren kunne sagtens se den gode historie i at genbruge mursten. Ida Auken gav udtryk for, at Gamle Mursten ville blive glad for den kommende ressourcestrategi, der bliver offentliggjort i løbet af de næste to måneder. Her bliver der nemlig stillet højere og klare krav til, hvad man skal have ud af byggeaffaldet, når bygningerne rives ned. I stedet for bare at knuse materialerne, skal værdien og kvaliteten bevares i de materialer, der kan genbruges. Det er det, Danmark skal leve af i fremtiden, og her arbejdspladserne skal findes.
Miljøminister Ida Auken besøger Gamle Mursten i dag
19. november 2012
Miljøminister Ida Auken besøger mandag d. 19. november Gamle Mursten i Svendborg for at se et helt konkret eksempel på, hvordan miljøteknologi til øget ressourceudnyttelse af affald på sigt kan skabe 400 nye grønne jobs – helt i tråd med den kommende ressourcestrategi og regeringens nye grønne pakke i Finanslovsaftalen for 2013.
”Vi har et marked, der efterspørger de gamle sten. Vi har igennem mange år forsøgt at få adgang til denne fantastiske råvare, men den er desværre rigtig svær at få fat på, så nu håber vi på at der sker en lovmæssig ændring, siger Claus Juul Nielsen. - "Vi renser nu ca. 1 mio. mursten om året. Fjernes barriererne, kan vi i Danmark alene rense 30 mio. mursten om året og dermed skabe omkring 400 nye jobs - hos Gamle Mursten og i afledte brancher”
Ny certificeret brovægt i både Svendborg og Hedehusene
15. november 2012
Vi har nu fået installeret brovægte på begge vores adresser, hvor vi kan veje vores tegl-og betonaffald ind. Det betyder, at alle leverancer af affald skal en tur over brovægten, inden det tippes af på pladsen.
Vi kan desuden tilbyde vejning af biler, campingvogne og lastbiler til private og virksomheder.
Gamle mursten i Claus Dalbys nye bog 'Vis mig dit drivhus'
14. november 2012
Claus Dalby har udgivet endnu en bog, hvor han viser de æstetiske kroge af danskernes drivhuse frem. I sin nyeste udgivelse 'Vis mig dit drivhus' fra forlaget Klematis, er der flere eksempler på drivhuse, hvor der er brugt genbrugssten fra Gamle Mursten. Og besøgene i disse drivhuse må have inspireret, for Claus Dalby planlægger også at lægge gulv med gamle mursten i det nye drivhus, han har på tegnebrættet.
Claus Dalby er blandt andet kendt fra programmerne Drømmehaver og Drivhusdrømme på DR og har udgivet flere havebøger.
Gamle Mursten har åbnet op for modtagelse af byggeaffald i Hedehusene. Sideløbende bygger vi produktionen op, så vi er klar til at producere rensede mursten på Sjælland i 2013.
Gamle Murstens nye adresse i Hedehusene er:
Hovedgaden 501, Indkørsel A 2640 Hedehusene.
Alt salg, produktion og kommunikation foregår stadig fra vores produktion i Svendborg, så du skal stadig kontakte os på 62 21 14 16 og på
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
Toves Hus i BO BEDRE
26. oktober 2012
Journalist Jakob Falhof fra BO BEDRE har sammen med fotografen Tim Wahlfried været på besøg i Toves Hus, som Gamle Mursten har leveret gråpatinerede Flensborgsten til. I oktobernummeret af BO BEDRE kunne man derfor læse denne artikel, om den afrikanske farm på heden.
Gamle Mursten har indledt samarbejde med BRUKSPECIALISTEN, der forhandler hele vores sortiment på det svenske marked.
Vi holder sommerlukket i uge 29 og 30
13. juli 2012
Vi holder lukket fra fra og med d. 16 juli til og med den 27. juli. Du er velkommen til at sende en mail på
Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.
, som vil blive tjekket periodisk.
Vi ønsker alle vores kunder og samarbejdspartnere en god sommer!
Ny film viser Gamle Murstens bud på en bedre ressourceudnyttelse af affald
4. juli 2012
Genbrug af mursten er Gamle Murstens bud på, hvordan vi øger ressourceudnyttelsen af affald, og det har vi produceret en film om. Du kan se filmen her:
Vestforbrændings bestyrelsesformand lagde de første mursten i containeren.
4. juni 2012
Fredag d. 1. juni 2012 markerede Vestforbrændingen åbningen på et samarbejde med Gamle Mursten. Åbningseventen foregik på genbrugsstationen i Stenløse i Egedal Kommune. I en forsøgsperiode frem til nytår går mursten indsamlet på to af Vestforbrændings genbrugsstationer til Gamle Mursten.
Vestforbrændings bestyrelsesformand Ove E. Dalsgaard og Borgmester i Egedal Kommune Willy R. Eliasen var mødt frem. De kastede sammen de første mursten til direkte genbrug i containeren.
- Vi ønsker at synliggøre og beskytte værdierne i det, der i dag opfattes og behandles som affald, siger Vestforbrændings bestyrelsesformand Ove E. Dalsgaard. - Vi håber, at vi med forsøget med direkte genbrug af mursten kan finde en løsning, der både kan mindske mængden af affald, spare miljøet for CO2 og samtidig bidrage til smukkere byggeri.
Ministeren bakker op Miljøminister Ida Auken er glad for initiativet om direkte genbrug af mursten ud fra en tankegang om, at en bedre udnyttelse af verdens ressourcer er nødvendig for at sikre fremtidig økonomisk vækst og for at skabe forbedringer for miljø og klima.
- I Danmark skal vi gå forrest og vise vejen til en grøn økonomi med en langt højere genanvendelse af vigtige ressourcer, siger miljøminister Ida Auken. - Regeringens kommende ressourcestrategi er et af flere vigtige skridt på vejen. Og vi skal tænke både globalt og lokalt, så jeg bakker op om Vestforbrændings forsøg, som er et fint eksempel på, at vi skal ændre indstilling til affald og først og fremmest betragte det som en ressource.
Bæredygtig genbrugsstation Dette forsøg er en del af Vestforbrændings arbejde med at udvikle koncepter for fremtidens bæredygtige genbrugsstation. Hvis det viser sig, at løsningen er bæredygtig ud fra miljømæssige og økonomiske parametre, vil borgere og virksomheder måske allerede næste år kunne aflevere mursten til direkte genbrug på alle 24 genbrugsstationer i Vestforbrændings 19 ejerkommuner.
Gamle Mursten ser frem til et spændende samarbejde.
Miljøminister Ida Auken åbnede Miljøstyrelsens workshop om bygge- og anlægsaffald
31. maj 2012
Miljøministeren åbnede dagen d. 11. maj 2012 med at motivere deltagerne til at komme kreative forslag til, hvordan vi bedst udnytter potentialerne i bygge- og anlægsaffald. Workshoppen var arrangeret af Miljøstyrelsens og Copenhagen Ressource Institute og skulle udmønte i konkrete ideer til Miljøministeriets kommende ressourcestrategi.
Gamle Mursten var inviteret til at tale om de miljømæssige og økonomiske effekter af genbrug af mursten.
Specialtegl fra Koldinghus
27. marts 2012
Vi har netop hjemtaget et stort parti sortglaserede tegl fra Koldinghus Ladegård. Se pris og billeder.
Vi udstiller i denne uge på TUNBYG-messen i Fredericia. Du kan møde os på vores stand E-8114, hvor vi udstiller vores sortiment af maskinrensede og håndrensede mursten samt kalksandsten.
Da vi er nomineret til Byggeriets Klimapris udstiller vi også på TUNBYGs klimastand.
Relancering af kalksandsten på det danske marked
13. marts 2012
REBRICK projekt-site er lanceret
14. februar 2012
Gamle Mursten er koordinator for projektet REBRICK, der er støttet af CIP Eco-innovation. Vi har netop lanceret et projekt-site i samarbejde med vores partnere. Læs mere om REBRICK på www.gamlemursten.eu
Vi søger en administrationsansvarlig
24. januar 2012
Stillingen er besat.
Gamle Mursten er nomineret til Byggeriets Klimapris 2012
5. januar 2012
Byggeriets klimapris 2012 uddeles på årets TUN BYG-messe, der afholdes i d. 13-16 marts i Fredericia Messecenter. Gamle Mursten skal udtille på messen og er nomineret til prisen.
Årets klimapris gives for dokumenteret markant nedsættelse af CO2-udslip ved anvendelse eller fremstilling af produktet/løsningen, eller til en udstillervirksomhed, der yder en dokumenteret klimaindsats eller har iværksat en decideret klimastrategi.
Læs mere om vores EU-projekt 'REBRICK' i MiljøForum Fyns nyhedsmagasin
25. november 2011
MiljøForum Fyns november-nyhedsmagasinet har Miljø og Vækst på programmet. Derfor er Gamle Murstens EU-projekt, REBRICK, en oplagt case i denne måneds magasin.
Fra den 19. til den 23. oktober vil I kunne møde Gamle Mursten på Bygg Reis Deg-messen i Oslo. Kom og besøg os på vores stand nr. C03-03.
Ny brochure med cases fra både privat og offentligt byggeri
4. oktober 2011
I oktober udgav Gamle Mursten en brochure med cases fra både private huse og offentligt byggeri. Du kan læse mere om eksempelvis byggeriet af Danmarks første svanemærkede børnehus, Sønderborg produktionshøjskole og Odense Nye Silopakhus i den nye brochure.
EU-projekt er nu søsat
20. september 2011
I august skød Gamle Mursten EU-projektet REBRICK i gang. Sammen med danske Scan-Vibro, italienske D’appelonia og tyske BauArte GmbH skal vi i løbet af de næste tre år udbrede og markedsføre vores teknologi i Europa.
REBRICK er støttet af fonden CIP Eco-innovation, der yder støtte til miljøeffektiv teknologi.
DR2 besøger Gamle Mursten i programmet ’Når Vinden Vender’
15. august 2011
I programrækken 'Når Vinden Vender' drager Kurt Strand og Mads Christensen ud i udkanterne af Danmark for at se på, hvordan kampgejst og kreativitet skaber succes derude. I programmet d. 13. August besøger de Svendborg for at undersøge, hvordan Cittaslow-begrebet kan være med til at brande Svendborg og skabe vækst. Gamle Mursten ApS nævnes som eksempel på en innovativ virksomhed, der er førende inden for sit felt og dermed er med til at skabe vækst og arbejdspladser i kommunen.
Miljøvenlig teknologi redder byggeaffald fra at gå til spilde - Gamle Mursten ApS som case på www.ansvarligeindkoeb.dk
11. juli 2011 På Fyn udnytter man de gode gamle mursten til at spare CO2 og lære børn om genbrug.
Odense Kommune har sparet miljøet for 15 tons CO2 ved at benytte 30.000 genbrugte mursten til at bygge den en børnehave. Ved at vælge CO2-besparende byggematerialer går kommunen videre end kun at fokusere på miljørigtig drift i form af f.eks. varme- eller elforbrug.
Xella udsender pressemeddelese om Gamle Murstens overtagelse af deres restlager
1. juli 2011
Xellas produktion i Danmark af Kalksanit og Kalksalux blev lukket tilbage i december 2008, da Xella ønskede at fokusere indsatsen i Skandinavien på salg af byggematerialer til råhusbyggeri. Firmaet Gamle Mursten har overtaget Xellas restlager af Kalksanit og Kalksalux. Sortimentet omfatter facadesten, mesterpetringer, skaller og overliggere i danske, tyske og svenske formater, der sælges fra virksomheden i Svendborg og leveres til hele landet. Du kan læse hele pressemeddelelsen her.
Genbrugsstationen i Lindved er et byggeri med miljøhensyn
25. maj 2011
Miljøforum Fyn–Byggeri overrækker diplom til Odense Renovation A/S for veludført miljøarbejde lørdag d. 18. juni. Diplomet tildeles for byggeriet af genbrugspladsen i Lindved. En af miljøgevinsterne er opnået ved at bygge med gamle mursten.
Vugge-til-vugge principperne bliver behandlet fra mange vinkler, når Mads Clausen Instituttet ved Syddansk Universitet afholder Cradle-to-Cradle konference. Titlen på konferencen er ’Cradle to Cradle in public and private Procurement’.
Sammen med Lars Sylvester fra Århus Arkitekterne og Kirsten Andreasen fra Sønderborg Produktionshøjskole vil Gamle Mursten være vært for workshoppen ’Danish Design and New Materials’. Her vil vi beskrive et konkret eksempel på vugge-til-vugge inden for offentligt indkøb, nemlig byggeriet af den bæredygtige produktionshøjskole i Sønderborg , hvor vi er leverandør af lokale flensborgsten.
Medarbejderne kunne ikke arbejde helt uforstyrret hos Cowi, da Gamle Mursten var på besøg onsdag d. 4. maj. Vi havde nemlig medbragt vores mobile rensningsanlæg, som blev demonstreret foran Cowis hovedsæde til faglig dag. Gamle Mursten var inviteret til at holde oplæg om vores virksomhed og vores produkter.
Du er velkommen til at kontakte os , hvis du er intersseret i at høre mere om mulighederne for at leje vores mobile rensningsanlæg.
Børneinstitutionen Brobækken er Danmarks første svanemærkede børnehus
2. maj 2011
Miljøminister Karen Ellemann indviede i dag Danmarks første svanemærkede børnehus. Institutionens børn tog forventningsfulde imod ministeren i svanemærkede t-shirts. Både børn og personale udtrykte stor tilfredshed med deres institution, hvor tanken om bæredygtighed og ansvar for miljøet har været en del af hele byggeprocessen.
Miljøministeren talte om, hvordan man gennem svanemærket byggeri tager ansvar for miljøet - ikke bare nu og her, men også i fremtiden, hvis huset ikke skal bruges mere. Som eksempel gav ministeren brugen af gamle mursten: Murstenene har siddet i et andet hus og er blevet renset og brugt til at bygge Brobækken. Hvis Brobækken en dag skal rives ned, kan stenene tages ned og bruges i et nyt hus.
Miljøministeren indvier Danmarks første svanemærkede børnehus
20. april 2011
Børneinstitutionen Brobækken i Odense bliver Danmarks første svanemærkede børnehus, og Gamle Mursten har leveret mursten til børnehuset. Den 2. maj besøger miljøminister Karen Ellemann Brobækken for at indvie børnehuset.
Gamle Mursten overtager restlager af kalksandsten fra Xella Danmark
23 februar 2011
Gamle Mursten har overtaget Xella Danmarks restlager af mursten og skaller i Silka kalksandsten samt kløve og skæremaskiner. Vi har dermed et lager på 300.000 skaller og mursten i forskellige farver og størrelser. Se vores udvalg af kalksandsten.
Tegnestuen Mangor & Nagel har opført en lavenergivilla i genbrugssten fra Gamle Mursten under kodeordene bæredygtighed og nemt vedligehold. Villaen opføres som lavenergiklasse 1-byggeri med så bæredygtige og naturlige materialer som muligt.
Gamle Mursten ApS har leveret omkring 30.000 håndlavede, gule mursten fra Sønderjylland. Denne sten minder om flensborgstenen i struktur og farve, men størrelsen holder sig i normalt dansk format.
De gamle mursten er valgt på grund af det særlige farvespil, som de gamle mursten tilfører facaden af huset.
Du kan læse mere om byggeprocessen i Mester Tidendes artikel , hvor du også kan se billeder af huset.
Gamle Mursten fik overrakt sin cittaslow-certificering på Rådhuset i Svendborg d. 24 januar 2011 sammen med 22 andre svendborgensiske virksomheder.
Cittaslow er en internationalt bevægelse for byer, hvis filosofi er fokus på den enkle livsstil, kvalitet, lokale varer og bæredygtighed. Gamle Mursten ser frem til samarbejdet og til at gå i front som ambassadører for ’udvikling med udsyn og omtanke’ inden for miljø og bæredygtighed. Vi vil udbrede budskabet om, hvordan man ved at anvende gamle mursten frem for nye, sparer miljøet for 1 ton Co2 for hver 2000 sten.