Historien bag Gamle Mursten

Gamle Mursten kan som den eneste på markedet rense mursten og genbruge dem – et resultat, der giver smukke byggerier, vægge og gulve – og samtidig sparer miljøet for tonsvis af CO2. Ideen til den patenterede løsning opstod hos projektmageren Rudi Rusfort tilbage i slutningen af 90’erne. I en årrække arbejdede han med ideen, udviklede teknikken, og patenterede den unikke rensemetode. I 2003 overtog Claus Juul Nielsen virksomheden efter iværksætteren, der var på vej mod nye projekter.

Siden har virksomheden bygget fabrik i industriområdet ved Svendborg og været med til at skabe smukke bæredygtige byggeløsninger over hele landet.

gazelle_logo_09_web I 2009 blev Gamle Mursten udnævnt til Gazelle Virksomhed af Dagbladet Børsen.

Gamle Mursten leverer både til private og Erhverv.

 

Miljøprofil


(Watch the movie with English subtitles in our REBRICK website)

Gamle Mursten er en grøn virksomhed, der gør en forskel for miljøet. Via en unik patenteret rensemetode sørger Gamle Mursten for at byggeaffald genbruges.
Murstenene renses ved hjælp af vibrationer. Der anvendes ingen kemikalier eller vand til rensning, og dermed er der ingen udledning af farlige stoffer i produktionen.
De gamle mursten renses, stables og bruges i nye byggerier og renoveringer, hvor bygherren ønsker at spare miljøet for unødig CO2-belastning, eller hvor der er et ønske om et særligt udtryk med patina og sjæl.

2000 rensede mursten sparer miljøet for 1 ton CO2 (Kilde: Rådgivningsvirksomheden Niras, baseret på rapport fra Miljøstyrelsen fra 2000).

Gamle Mursten kan levere alle typer mursten – afhængigt af hvilket udtryk byggeriet skal have. Vi holder til i Svendborg, men leverer sten til hele landet.

Gamle Mursten er medlem af MiljøForum Fyn, DAKOFA og Dansk Byggeri  

 

EU-projektet REBRICK

Gamle Mursten har sammen med to andre partnere igangsat EU-projektet REBRICK. Projektet er støttet af CIP Eco-innovation – et virksomhedsrettet program, der sigter mod at fremme, at innovative løsninger med stor miljøeffekt lettere kommer på markedet og får en hurtigere udbredelse.

REBRICK skal markedsføre og synliggøre vores teknologi og produkter i Europa. Se bl.a. videoer som visualiserer formålet med Eco-innovation programmet her: Eco-innovation Videos

Du kan læse mere om REBRICK-projektet her.

 

 

Webdesign & CMS