Miljøprofil

Gamle Mursten er en grøn virksomhed, der gør en forskel for miljøet. Via en unik patenteret rensemetode sørger Gamle Mursten for at byggeaffald genanvendes.
Murstenene renses ved hjælp af vibrationer. Der anvendes ingen kemikalier eller vand til rensning, og dermed er der ingen udledning af farlige stoffer i produktionen.
De gamle mursten renses, stables og bruges i nye byggerier og renoveringer, hvor bygherren ønsker at spare miljøet for unødig CO2-belastning, eller hvor der er et ønske om et særligt udtryk med patina og sjæl.

2000 rensede mursten sparer miljøet for 1 ton CO2.

Cirkulær Økonomi

Cirkulær økonomi er en miljømæssigt og kommercielt bæredygtig måde at tænke produktion og forbrug på. Den nuværende lineære økonomi skaber hovedsagelig produkter, der kun lever en gang fra vugge til grav og derefter ender som affald - i murstenenes tilfælde ender de typisk som fyld i en vej eller parkeringsplads. Det cirkulære system henter morgendagens råstoffer i nutidens produkter, altså materialerne går så at sige går fra vugge til vugge, og lever dermed videre i nye sammenhænge.

Det kræver nytænkning og alternative former for samarbejde, eksempelvis mellem virksomheder og det offentlige eller virksomheder imellem, at få det fulde udbytte af materialerne, og Gamle Mursten arbejder løbende med at skabe disse samarbejder.

Cirkulær økonomi kan både være en god ide og en god forretning.

Gamle Mursten er medlem af MiljøForum Fyn.

 

Webdesign & CMS