Projekter
Mellanvångskolan

Arkitekt: Q2 Arkitekter, Tina Bergström 
Type mursten: Gule maskinrensede mursten
Antal mursten leveret: 130000
Tons sparet CO2: 65

 
Lokalt genbrug i Roslev Skole

Projektet Genbyg Skrive har genbrugt mursten fra en lokal murermestervilla i udbygninge af Roslev Skole. Villaen fra 1934 lever nu videre som nybyggeri, og det kan næsten ikke blive mere lokalt. Murermestervillaen lå nemlig lige der, hvor udvidelsen af skolen nu er bygget op.
Gamle Mursten har leveret gule maskinrensede mursten.


Type mursten: Gul maskinrens
Antal mursten leveret: 6.000
Tons sparet CO2: 3

 
Rød villa i Thisted

Arkitekt: Wienberg Architects
Type mursten: Rød maskinrenset
Antal mursten leveret: 35.000
Tons sparet CO2: 17,2 Ton

 
Et gulv til øllet og til kongen

Christian IV’s bryghus blev opført fra 1606-1608 og er, i modsætning til hvad navnet antyder, ikke bygget til bryghus. Det blev bygget til militære formål, og lå oprindeligt som en form for hjørne-bastion på Slotsholmen ved Frederiksholms kanal. Af flere årsager blev bygningens militære funktion hurtigt forældet, og den blev indlemmet i det kongelige bryghus allerede i 1618. Siden blev der brygget øl i bygningen indtil slutningen af 1767, hvor en brand ødelagde en del af bryghuset, som derefter blev brugt til lager og udsalg af stærkøl.


Nu gør donationer fra fonde det muligt, efter 400 år, at åbne bygningen for offentligheden. Et brandsikringsprojekt er gennemført og Gamle Mursten har leveret mursten til renovering af de mange kvadratmeter gulvbelægning på 1. sal. Det er bl.a. Trygfonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal som gør renoveringen muligt og ligeledes sørger for tilblivelsen af et såkaldt Lapidarium, som får til huse i det gamle Bryghus. Det betyder, at der skal udstilles originale naturstensfigurer og skulpturer fra slotte og haver samt gibsmodeller.

Murstene til renoveringen af det gamle gulv er hentet på Ærø.

Type mursten: Gule Flensborgsten
Antal mursten leveret: 18.400 
Tons sparet CO2: 9 tons
 
 
Mest til leg

Skovby Børnehave er bygget i røde, maskinrensede mursten. Alle mursten er i dansk normalformat, og det spættede udtryk opstår ved at de er en blanding af glatte, blødstrøgne, håndstrøgne osv. samt at alle rester af mørtel og farve er vendt udad. 

 

 
<< Første < Forrige 1 2 3 4 Næste > Sidste >>


Webdesign & CMS