Svanemærket børnehus

Børnehuset Brobækken i Højby er opført af arkitektfirmaet TKT i Odense. Den integrerede institution er designet i samarbejde med brugerne af huset, så børn og pædagoger får de bedste udfoldelses- og oplevelsesmuligheder. Brobækken er en integreret institution med plads til 12 vuggestuebørn og 66 børnehavebørn.

Institutionen er energiklasse 1 og den første svanemærkede institution i Danmark. Det betyder, at der er stillet store krav til byggeriets materialer. Derfor er der blandt andet valgt genbrugssten for at bidrage til det smukke ydre og til den helt igennem grønne samvittighed.

Der er anvendt gule maskinrensede mursten til byggeriet kombineret med samme type gule sten, der er blevet gråpatineret. Patineringen er foretaget med naturfarver og kalkvand. Denne process giver ikke en 100% farveægthed, men vil patinere med tiden. Gamle Mursten har leveret ca 30.000 sten til Brobækken. Murstenene er muret op i hydraulisk kalkmørtel og vil derfor kunne renses igen og bruges igen i nyt byggeri, den dag Brobækken skal rives ned.

Børneinstitionen Brobækken er opført af bygge- og anlægsfirmaet Hansson & Knudsen A/S i Odense.

Da Brobækken er Danmarks første svanemærkede børneinstitution, blev den indviet af Miljøminister Karen Ellemann mandag d. 2. maj 2011. Du kan læse mere om den festlige indvielsesdag under vores nyheder og se videoen fra indvielsesdagen, hvor børnene taler om miljø.

 

Type mursten: Kombination af gule og gråpatinerede mursten i normalt dansk format
Antal af mursten: 30.000
Sparet CO2: 15 ton
Arkitekter: Arkitektfirmaet TKT A/S

 

 

Webdesign & CMS