Mursten til gulv og væg i orangeri

Det var muligheden for at forlænge de danske ydersæsoner, der var drivkraften bag byggeriet af dette lille orangeri med læmur på Sydfyn. Kaffen kan nu nydes i orangeriet i takt til årstidernes skiften - lige fra det tidlige forår til det sene efterår.

Et orangeri med rødt farvespil i murværket

Murværket i orangeriet er bygget op i et miks af røde, maskinrensede mursten, hvor farverne varierer fra de helt lyse toner over i de meget mørke.
Ejerne af orangeriet har valgt den røde farve på murstenene på grund af farvens varme, så der skabes kontrast til de mere kølige granitflader og gule mursten, der er brugt som belægningssten udenfor. For at understrege murstenenes farvespil er murværket i orangeriet og i læmuren muret op i krydsforbandt. Det vil sige, at man har muret med skiftevis hele og halve sten i hvert skifte. De røde mursten har tidligere siddet i et mejeri på Tåsinge. Selve orangeriet er af mærket Juliana.

Læmurens overside er dækket af gamle, røde tegltagsten. Både murværk i drivhus og læmuren er muret op i naturlig hydraulisk kalkmørtel.

Gulv i gule flensborgsten

Gulvet i orangeriet er lagt med gule flensborgsten. De er lagt sådan, at man nemt kan tage et par sten op for at etablere stationære bede i gulvets niveau.

Udenfor orangeriet er der brugt en større, gul mursten, der er lagt i et andet belægningsmønster, nemlig i sildebensmønster. Denne type sten er dog ikke frostsikker som udendørs belægningssten, så ejerne må af og til gå en runde og skifte et par sten efter en hård vinter.

 

Webdesign & CMS