Genbrugsstationer

I Svendborg og Odense Kommune er borgernes egne mursten brugt til at bygge nye genbrugsstationer med. Gamle Mursten modtager byggeaffald i form af mursten fra Vand og Affald i Svendborg og fra Odense Renovation. Murstenene er genbrugt til mandskabsbygningerne på genbrugsstationen på Miljøvej 10 i Svendborg og til Lindved Genbrugsstation i Odense. Begge huse er bygget med vægt på miljø og genbrug.

TKT er arkitekterne bag Svendborg genbrugsstation. Læs mere om Svendborg genbrugsstation på TKT's hjemmeside.

Genbrugsstationen i Lindved ved Odense modtog miljødiplom fra Miljøforum Fyn d. 18. juni 2008 - blandt andet på grund af brugen af genbrugsmursten. Læs mere om den miljøvenlige genbrugsstation på Miljøforum Fyns hjemmeside.

 

Gamle Mursten har også leveret mursten til bygningen på en genbrugsstation i Fredericia, som ligeledes indsamler mursten til direkte genbrug. De tre genbrugsstationer er alle bygget i gule, maskinrensede normalformat.

 I nærheden af Aarhus er der, på en genbrugsstation, bygget en mandskabsbygning i samme type sten som de andre, gule, maskinrenset normalformat men patineret mørke.

 

I Vesterlund, som ligger i Sønderjylland, er der bygget en mandskabsbygning på genbrugsstationen af røde maskinrensede mursten.

 

Webdesign & CMS